ЄС готує санкції для китайських фірм, що підтримують РФ, – Bloomberg

Китайські компанії вперше можуть опинитися під європейськими санкціями. Як повідомляє Bloomberg, обмеження мають торкнутися підприємств, які допомагають Росії у війні проти України.

За інформацією видання, до санкційного списку можуть потрапити 10 підприємств, серед яких три китайські. Також по одній компанії з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу. Назви цих фірм з юридичних причин не розголошують.

Згідно з пропозицією, обмеження торкнуться компаній, «що працюють переважно у сфері технологій та електроніки». Їх звинувачують у «сприянні військовому і технологічному посиленню Росії або розвитку російського сектору оборони і безпеки».

Санкції передбачають заборону на торгівлю з цими компаніями для європейських фірм.

Як пише видання, це серйозна проблема для ЄС, який має тісні торгівельні зв’язки з Пекіном. Зокрема, для Німеччини, для якої Китай є найбільшим ринком збуту для автовиробників, включаючи Volkswagen AG.

Щоб санкції набули чинності, потрібна згода всіх країн ЄС. Деякі з них раніше виступали проти введення обмежень відносно китайських фірм.

Раніше повідомлялось, у новому, 13-му пакеті санкцій проти РФ немає заборон на імпорт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *