У Франції викрили мережу з сайтів, які виправдовували агресію РФ

Французькі спецслужби викрили мережу замаскованих під інформаційні портали ресурсів, які схвалювали агресію РФ в Україні і паплюжили українську владу. До пропагандистської digital-структури під назвою Portal Kombat входило щонайменше 193 ресурси, повідомляє Генеральний секретаріат нацоборони та безпеки Франції.

З вересня по грудень 2023 року працівники французької служби, відповідальної за захист від цифрових загроз (VIGINUM), проаналізували портали з аналогічними характеристиками.

За висновками фахівців, мережу було створено ще до широкомасштабної війни Росії проти України. Тоді на цих ресурсах розповідали про життя в Україні та Росії. Після 24 лютого 2022 року мережа миттєво переорієнтувалася на висвітлення подій на окупованих Росією українських територіях. Згодом стала оприлюднювати інформацію про кілька західних країн, зокрема Францію.

Сайти цієї мережі не створюють власного контенту. Тут оприлюднюють інформацію з трьох основних джерел:

  • акаунтів російських або проросійських акторів у соцмережах,
  • російських інформагентств;
  • офіційних сайтів російських інституцій.

«Основна мета полягає у висвітленні російсько-українського конфлікту шляхом представлення «спеціальної військової операції» в позитивному світлі та очорнення України та її лідерів.», – повідомили у секретаріат нацоборони та безпеки Франції.

Для того, щоб залучити більше читачів, представники мережі застосовують кілька стратегій. Наприклад, вони розподіляють контент за регіонами, автоматизують розсилку публікацій та покращують рейтинг сайтів у пошуковиках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *