Кабмін ухвалив постанову для використання міжнародної допомоги

Кабмін. Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів погодив механізм контроль за наданою допомогу від іноземних держав для оборони України на час дію воєнного стану. Про це повідомляє Міноборони.

У середу, 14 лютого, ухвалив постанову, яку запропонувало Міністерство оборони. Документ стосується врегулювання домовленостей державних структур щодо процедур отримання та обліку міжнародної військової допомоги (МВД).

МВД вводять як новий термін, який характеризує усю безкоштовно надану партнерами допомогу під час воєнного стану.

Заступник голови Міноборони Станіслав Гайдер наголосив, що вони намагаються створити «єдине вікно» для спілкування з партнерами. Це дозволить мати уявлення про нагальні потреби армії та відстоювати чітку позицію на переговорах та зустрічах.

Згідно з документом спершу військові структури формуватимуть запит, потім загально це структурує Генштаб. Другим кроком стане інформування союзників про потреби ЗСУ, цим займатимуться відповідні особи. Після чого партнери розглядатимуть запит. Наступний пункт – логістика, усе прийматимуть у міжнародному Хабі, тоді розподілятимуть між бригадами. І на останок – звіт, у якому вказують використання отриманої допомоги.

Наявність звітності допоможе контролювати використання техніки, а також це зворотний зв’язок для партнерів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *