ЄС розглядає санкції на Північну Корею за постачання ракет для РФ

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото: Associated Press

Євросоюз планує запровадити санкції спрямовані на Північну Корею за постачання ракет для РФ. Про це пише видання Bloomberg.

Агентство переглянуло документи, які пропонують затвердити санкції на голову Міноборони Північної Кореї та Генеральне ракетне бюро, яке регулює виготовлення балістичних ракет. Зазначається, що ракети, розроблені КНДР, використовуються армією Росії та спрямовуються проти українців.

Також повідомляється, що окрім різних засобів, Північна Корея надала РФ мільйони боєприпасів. Саме завдяки цій допомозі, Росії вдалося налагодити власне виробництво та мати достатню кількість озброєння, що наразі перевищує допомогу партнерів для України.

Видання підкреслює, що результат від потенційних обмежень буде здебільшого символічним, проте до списку попадуть виробники зброї, а також компоненти, які необхідні для її створення. Заборони стосуватимуться поїздок та заморожених активів.

Нагадаємо, наразі обговорюється схвалення 13-го пакету санкцій від початку повномасштабного вторгнення. Його планують приурочити до двох років протистояння України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *