Британці розповіли про компоненти ракет з КНДР, якими б’ють по Україні

Переважна більшість компонентів північнокорейських ракет, якими російські військові декілька разів наносили удари по Україні, виготовлена в США ТА ЄС. До таких висновків дійшли у британській організації Conflict Armament Research (CAR), пише CNN.

Дослідники вивчили 290 компонентів уламків північнокорейської балістичної ракети, якою Росія вдарила по Харкову у січні 2024 року.

За результатами їх досліджень, 75% комплектуючих були створені компаніями, які мають реєстрацію в США. 16% – мають відношення до європейських компаній, а 9% – до азіатських.
Зазначається, що вивчені компоненти були частиною навігаційної системи ракети.

У CAR нарахували 26 компаній, чию продукцію диктаторський режим Кім Чем Ина використовує для виготовлення зброї. У переліку США, Тайвань, Швейцарія, Німеччина, Китай, Японія, Нідерланди та Сінгапур.

На думку дослідників, навряд чи ці компанії свідомо поставляли свою продукцію до КНДР. Скоріш Пхеньян отримав комплектуючі через складний масштабний ланцюг. Тому у CAR не вважають за потрібне оприлюднювати назви компаній.

Генеральний прокурор України Андрій Костін розповів, що удар ракетою, виготовленій у Північній Кореї, російські військові нанесли 2 січня 2024 року по центральній частині Харкова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *