Гетманцев заявив, що видатки на мобілізацію – це величезні гроші

Данило Гетманцев. Фото: УНІАН

Данило Гетманцев, який представляє партію «Слуга народу», а також очолює фінкомітет Верховної Ради розповів, що для проведення мобілізації після затвердження законопроєкту доведеться перерозглянути бюджет. Про це він говорить в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Раніше голова бюджетного комітету Роксолана Підласа говорила про орієнтовні видатки для мобілізації 500 тисяч українців. На її думку, сума становить близько 720 млрд гривень. У відповідь на це питання він висловився, що наразі точних розрахунків немає, оскільки від нового керівництва ЗСУ ще не озвучене число потрібної кількості бійців. Відсутнє й розуміння реальних масштабів майбутньої мобілізації і термінів проведення.

При цьому Гетманцев наголосив, що це дуже великі кошти і поки стоїть питання де їх взяти. Проте нині очікують фінальних розрахунків та пропозицій від Мінфіну та Кабміну. Він підкреслив, що економіка навряд чи витримає підвищення податкової ставки, але для забезпечення обороноздатності держави залишаються лише складні рішення.

Нагадаємо, 7 лютого депутати підтримали в першому читанні законопроєкт №10449 про посилену мобілізацію. Наразі тривають доопрацювання тексту законопроєкту, його чекає друге читання та ухвалення нардепами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *