Питання допомоги України відклали до весни: Конгрес пішов на канікули

Конгрес США до весни не зможе розглянути питання фінансування уряду США та ухвалення пакету допомоги на 95 млрд доларів Україні, Ізраїлю та Тайваню. Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон оголосив до 28 лютого перерву в роботі Палати, повідомляє The Hill.

У Білому домі розкритикували рішення Майка Джонсона, звинувативши його у погіршенні національної безпеки США. Про це йдеться у службовій записці речника Білого дому Ендрю Бейтса, яка є у розпорядженні видання.

“Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І кожен день, коли він відкладає чисте голосування, підтримка республіканців у Конгресі американським народом падає”, – цитує Бейтса The Hill.

За словами речника Білого дому, відправка Конгресу на дострокові канікули є втечею, яке лише погіршує стан нацбезпеки США і авторитет республіканців.

На думку Ендрю Бейтса, американці обурені шкідливим рішенням спікера.

Американські законодавці вже п’ятий місяць розглядають поданий президентом Джо Байденом закон про додаткове фінансування союзників США, яким передбачено надання допомоги Україні на 61 млрд доларів.

У грудні минулого року, під час розгляду цього законопроєкту у Сенаті, представники Республіканської партії теж хотіли розійтися на різдвяні канікули, затягуючи ухвалення закону.

Остаточне рішення про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 млрд доларів Сенат ухвалив 13 лютого 2024 року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *