ЗМІ: США все ще постачають зброю за попередніми угодамим

Зброя. Фото: з відкритих джерел

США не зупиняли постачання допомоги за раніше ухваленими домовленостями через зупинку голосування щодо законопроєкту про підтримку Україні, Ізраїлю та Тайваню. Про це пише Голос Америки з посиланням на відповідь Пентагону.

Протягом останнього місяця тривають обговорення законопроєкту щодо національної безпеки Конгресом США, зокрема й виділення для України військової допомоги у розмірі 60 млрд доларів. Попри те, що остаточне рішення досі не ухвалене, США продовжуєть постачати зброю за раніше обговореними домовленостями.

Останній пакет підтримки оголошували минулого року в грудні. А деякі зобов’язання можуть виконати через затверджені контракти USAI, оскільки кошти на фінансування були виділені раніше. Усі ці документи мають свої умови та терміни постачання. Сюди входять артилерійські снаряди, ракети для HIMARS та засоби ППО.

Джон Кірбі, речник Білого дому з нацбезпеки, говорив, що Авдіївку може захопити Росія, оскільки ЗСУ дуже не вистачає снарядів. Проте наразі США без ухвалення додаткових коштів не можуть виконати деякі зобов’язання. Така невизначеність негативно впливає на Міноборони та допомогу для партнерів штатів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *