ЗСУ вийшли з Авдіївки: Зеленський прокоментував рішення

Зеленський на конференції. Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський висловив думку про правильний вихід ЗСУ з міста Авдіївки, аби уникнути оточення. Про це він говорив під час Мюнхенської конференції.

Головнокомандувач Олександр Сирський повідомив, що українські військові залишили позиції в Авдіївці, що на Донеччині задля збереження життя. Також він наголосив, що ЗСУ зробили максимально для захисту та оборони міста.  Натомість генерал Тарнавський написав, що через значну перевагу російських снарядів десять до одного – це було правильне рішення.

На Мюнхенській конференції Зеленський наголосив, що такий вибір не означає, що Росія «щось захопила», оскільки вона це робить вже майже два роки. Він зазначив, що на одного українського військового приходилось сім російських.

«Вони просто зруйнували кілька маленьких селищ і містечок. З жовтня вони атакували цю нещасну Авдіївку. Тисячі їх військових загинули», – сказав президент.

Нагадаємо, РФ з жовтня почала штурмувати Авдіївку. Місто обстрілювали різними видами озброєння та використовували авіабомби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *