Україна почала адаптацію інфраструктури для F-16, – Ігнат

Адаптація інфраструктури для багатоцільових американських винищувачів F-16 в Україні – довготривале та надскладне в умовах війни завдання. Проте воно вже вирішується, повідомив 19 лютого в ефірі «Єдиних новин» речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він пояснив, що адаптація означає, що ці літаки зможуть використовувати українські аеродроми і злітно-посадкові смуги для виконання завдань.

Юрій Ігнат також додав, що підготовка інфраструктури для F-16 в Україні – складний і тривалий процес, особливо під час війни. На його думку, ідеальним рішенням було б розташувати її під землею, як це робить Іран.

Всі елементи системи, що забезпечують працездатність американських винищувачів, мають бути надійно захищені від спроб ворога знищити інфраструктуру дронами та ракетами.

Достеменно не відомо, коли, перші F-16 стануть на захист України. Українські високопосадовці, зокрема міністр оборони Рустем Умєров, голова РНБО Олексій Данілов стверджують, що «відхилень від графіку немає».

Українські пілоти навчаються керувати F-16 у декількох країнах Заходу, зокрема, в Канаді. Уряд Джастіна Трюдо пообіцяв надати Україні 44 млн доларів на закупівлю необхідного обладнання для літаків, зокрема, запчастини, озброєння та боєприпасів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *