У Польщі на вшануванні радянського генерала ганьбили посла РФ

У польському містечку Пенєжно люди протестували проти присутності російського посла Сергія Андреєва на вшануванні пам’яті загиблого 80 років тому радянського генерала Івана Черняховського. Про це повідомляє Polsat News.

Акція відбулася біля місця, де колись стояв пам’ятник радянському полководцю. Встановлений у 70-ті роки монумент було демонтовано у 2015 році. Замість нього місцева влада встановила хрест з табличкою, присвяченій жертвам режиму.

На церемонії вшанування Івана Черняховського, командувача 3-м Білоруським фронтом, була присутня група поляків приблизно з 20 осіб. Вони прийшли з квітами і портретом радянського військовослужбовця.

Ще декілька десятків людей, поляків та українців, були налаштовані проти. Коли на захід прибув посол Росії Андреєв, вони почали вигукувати «Ганьба!» та «Ми не хочемо Путіна». З їх гучномовців лунали антиросійські пісні. Протестувальники також співали гімн України та українські пісні.

За словами Андреєва, представники російської дипмісії вже звикли до того, що в Польщі є люди, які більше поважають бандеровців, ніж тих, хто визволяв їх країну.

«Але ми впевнені у своїй правді і своїй перемозі – і в 1945 році, і зараз. Росія завжди перемагає. Спецоперація закінчиться нашою перемогою на Донбасі, в Новоросії і в Україні», – заявив посол РФ.

Він також додав, що йому сумно що сумно з приводу складного періоду у відносинах Польщі та Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *