Кремль чекають нові санкції за смерть Навального, – Боррель

Глава європейської дипломатії Жозеп Борель заявив, що винні у смерті головного критика Кремля Олексія Навального повинні за це відповісти. Проти винуватців, головним з яких дипломат назвав російського диктатора Володимира Путіна, мають ввести санкції, повідомляє PAP.

За словами Бореля, країни Євросоюзу, безумовно, запропонують обмежувальні заходи проти відповідальних за смерть Олексія Навального.

«Найбільш відповідальним є сам Путін, але ми можемо поширити (обмеження) на пенітенціарну систему в Росії. Однак не забуваймо, хто де-факто несе відповідальність за смерть Навального», –сказав Жозеп Боррель.

Він додав, що пакет санкцій за порушення прав людини може носити ім’я Навального. Таким чином ім’я померлого у російській колонії політика буде «назавжди вписано в роботу ЄС із захисту прав людини».
Боррель запевнив, що європейці не зменшуватимуть допомогу Україні і мають намір підтримати російську опозицію.

«На політичному і військовому рівнях ми маємо стояти поруч з Україною та росіянами, які прагнуть свободи», – підкреслив дипломат.

Про смерть Олексія Навального, який відбував покарання у колонії за шахрайство, стало відомо 16 лютого. Про це повідомила російська Федеральна служба виконання покарань. За даними служби, вдень, 16 лютого Навальному начебто стало погано під час прогулянки. Спочатку йому намагалися допомогти лікарі колоні, потім – швидкої, яку викликали для опозиціонера. Проте всі зусилля виявилися марними.

Лідери багатьох демократичних країн висловили співчуття родині Навального і поклали відповідальність за його смерть на Кремль.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *