Виробник ракет Taurus хоче допомогти з передачею снарядів Україні

Taurus. Фото: Getty Images

Німецька фірма Taurus Systems GmbH, яка виробляє далекобійні  крилаті ракети, повідомила, що готова швидко активізувати виробництво у разі, якщо Німеччина передасть зброю Україні. Про це йдеться на сторінці MBDA Deutschland в Х. 

Керівник Taurus Systems GmbH Йоахім Кнопф зазначив, що найближчим часом його фірма готова почати виготовлення нових ракет та капремонт вже наявних. Головною умовою активізації потужностей виробництва має стати замовлення. 

Нагадаємо, ще навесні 2023 року Україна попросила Бундестаг передати ракети Taurus дальністю дії до 500 км. Однак отримала відмову від уряду ФРН. Тоді експерт СДПН з питань оборони Йоганнес Арльт заявив, що Бундесвер має обмежену кількість боєприпасів і німецька оборонна промисловість не має змоги швидко поповнити запаси зброї.

Важливо, що 17 січня депутати німецького парламенту не проголосували за передачу Україні німецьких крилатих ракет. Опозиція наголошувала на недоцільності такого кроку. Мовляв, німецькими крилатими ракетами не можливо перемогти ядерну державу. Противники передачі ракет також виступили за мирні переговори

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *