У Польщі разом із фермерами страйкуватимуть мисливці

У Польщі учасники одного з мисливських об’єднань, незадоволені діями міністерства клімату і навколишнього середовища, заявили, що приєднаються до фермерських протестів. Про це повідомляється на сайті мисливців mysliwiwdzialaniu.pl.

«Комітет соціального протесту мисливців «Спільна справа» остаточно вирішив приєднатися до мисливців у спільному страйку з фермерами, запланованому на 20 лютого року цього року.», – йдеться в повідомленні.

Мисливці впевнені, що заборона полювання – це «атака на польське сільське господарство». Також вони критикують Міністерство клімату і навколишнього середовища за те, що «відмовилося вести діалог з усіма зацікавленими сторонами щодо майбутнього мисливства».

Нові учасники протестів вимагають передати мисливське господарство Польщі під нагляд міністерства агрополітики «для повного визнання тісного взаємозв’язку між мисливством та сільським господарством». Серед інших вимог: відмова від так званої «зеленої політики» та введення ідеологічно вмотивованих обмежень на мисливство та сільське господарство».

У повідомленні закликають до солідарності зі страйкуючими аграріями: щоб «за кожним трактором» був автомобіль мисливця.

З 20 лютого польські фермери погрожують повністю ізолювати Україну. Вони налаштовані заблокувати роботу не лише прикордонних переходів, а й вузлів зв’язку та під’їздів до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Страйкарі стверджують, що мета їхньої акції – забезпечити співгромадян «здоровими та найякіснішими польськими продуктами харчування».

Блокада кордонів з Україною в Польщі – це вже не про зерно, це про політику, заявив напередодні, 19 лютого Володимир Зеленський. Президент підкреслив, що через польський кордон проходить лише 5% українського агроекспорту.

Внаслідок блокування кордонів у Польщі держбюджет України недоотримає лише у лютому майже 8 млрд грн, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *