Зеленський розповів, що буде з ЗСУ без допомоги від США

Президент Володимир Зеленський вважає допомогу від США реальним щитом, без якого збільшаться втрати серед українських військових. Про це йдеться в анонсі інтерв’ю Зеленського для FOX News.

Журналіст Брет Байєр поспілкувався з українським лідером, коли той їздив у Харківську область. Як відзначає американець, розмова велася всього за півмилі від російських військ.

Під гуркіт артилерії Володимир Зеленський віддав належне ЗСУ і їхнім досягненням. Серед яких – розблокування зернових коридорів у Чорному морі та знищення російських кораблів.

Водночас найбільшим трофеєм Москви за дев’ять місяців стало захопленням Авдіївки.

Брет Байєр описав українські сили як «втомлені війною, але все ще рішучі». І припустив, що за два роки війни віддали життя за Україну близько 100 тисяч воїнів ЗСУ.

«Ми повинні вижити. Ми повинні знайти якісь паралельні кроки або правила, але… ви розумієте, що ця допомога має вирішальне значення.», – цитує Зеленського FOX News.

Якщо допомоги не буде, то Україна залишиться без реального щита і втрачатиме ще більше своїх захисників.

Під час спілкування український лідер висловив незадоволення «бюрократією», яка перешкоджає наданню допомоги Україні. І наполягав, що підтримка вкрай необхідна, оскільки дозволить вибити з України росіян і «сісти за стіл переговорів з сильною рукою для гри».

Про «план Б», якщо США не нададуть допомогу Україні, Володимир Зеленський говорити відмовився.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *