Шлюб онлайн і не лише: Федоров анонсував нові послуги в “Дії”

Михайло Федоров. Фото: Facebook

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України, повідомив, що невдовзі на застосунок «Дія» чекають оновлення, серед яких можливість одруження онлайн та розмитнення авто. Про це він заявив в ефірі національного телемарафону.

Міністр одразу ж заперечив повістки та вибори в «Дії», а також розповів про найближчі нововведення. До кінця лютого Верховна Рада має проголосувати про відповідні законопроєкти щодо розмитнення авто, після цього така послуга стане доступною у застосунку. Це надасть змогу швидше проходити митний контроль. У додатку «Дія» буде можливість ввести дані авто, розрахувати вартість розмитнення та оплатити послугу.

Також Михайло Федоров додав, що вже цього місяця у «Дії» можна буде одружитися онлайн, по відео. Таке оновлення дозволить зокрема військовим зробити все на відстані й отримати свідоцтво про шлюб. Послуга стане унікальною у всьому світі.

За словами міністра, планують невдовзі додати кабінет пацієнта, з послугою електронного запису до лікаря та перегляду рецептів. Також працюють над відкриттям коду «Дії», це надасть змогу розробникам з усього світу подивитися як працює застосунок.

До слова, наразі «Дією» користуються близько 20 млн осіб, що становить орієнтовно 60-70% усіх смартфонів українців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *