У Держдепі США прокоментували ідею Путіна про демілітаризовану зону

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер. Фото: "Голос Америки"

Створення демілітаризованої зони в Україні, про необхідність якої нещодавно заявив президент РФ Володимир Путін, Росія повинна розпочати з себе, забравши з української території свої війська. Так прокоментував заву російського диктатора речник Державного департаменту США Метью Міллер, повідомляє УНН.

Зі слів Міллера, йому “важко зрозуміти, як буде створено демілітаризовану зону між Росією та Україною, коли російські війська нині перебувають на території України“. В умовах, коли Путін знов дав зрозуміти, що його загарбницькі плани щодо України не змінилися.

“Я думаю, якщо Росія справді хотіла показати інтерес до демілітаризованої зони, то вони могли б почати з демілітаризації тих частин України, де нині перебувають російські війська”, – сказав речник Держдепу.

Про необхідність створення “демілітаризованої” або “санітарної” зони між Росією та Україною Володимир Путін заявив 31 січня під час зустрічі зі своїми довіреними особами. На його думку, це дозволить убезпечити від обстрілів з боку ЗСУ російські регіони, до яких диктатор відніс і окуповані Росією території України.

Як зауважили в Інституті вивчення війни ISW, до цієї уявної зони Путін відніс український Харків, який раніше називав російським містом.

Нагадаємо, ISW проаналізував «вкиди» Лаврова про війну на Радбезі ООН.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *