Столтенберг: Україна матиме право стріляти по Росії з F-16

Єнс Столтенберг. Фото: facebook/yan.dobronosov

Україна, проти якої РФ веде агресивну війну, має право на самозахист. Тож зможе наносити удари по військових об’єктах ворога за межами своїх кордонів, сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода» Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Він не зміг назвати точну дату, коли Україна отримає винищувачі F-16. За його словами, всі партнери підтримують бажання України мати їх якнайшвидше. При цьому зазначив, що F-16 будуть ефективнішими, якщо пілоти, техніки та інші спеціалісти будуть належно навчені.

Генсек НАТО сказав, що кожен партнер України сам вирішуватиме, чи поставляти американські винищувачі. І вони мають різні погляди на це питання.

Столтенберг також припустив, які цілі стануть легітимними для українських пілотів за штурвалами F-16.

«Але в той же час, війна в Україні є агресивною війною. І Україна має право на самооборону, включаючи нанесення ударів по легітимним російським військовим цілям за межами України», – цитує видання генсека НАТО.

Відносно можливої перемоги Дональда Трампа, Єнс Столтенберг запевнив, що це ніяким чином не виплине на НАТО. Американська підтримка Альянсу залишиться непохитною, бо це відповідає національним інтересам США.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що в Україні розпочали підготовку аеродромів та злітно-посадочних смуг для F-16.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *