Відставка Залужного: США відреагували на заміну «залізного генерала»

В США не бачать проблем у заміні головнокомандувача ЗСУ і готові до співпраці з новим очільником української армії. Про це повідомили представники Білого дому та Пентагону.

Як повідомляє Європейська правда, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що право обирати, хто очолить керівництво ЗСУ належить Володимиру Зеленському – верховному головнокомандувачу армії. Це суть цивільного контролю, підкреслив чиновник.

«І ми будемо працювати з будь-ким, хто очолюватиме українське військо. Ми продовжимо співпрацю з нашими українськими колегами», – сказав Джон Кірбі.

Він також не погодився з твердженням, що заміна головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного свідчить про нестабільну ситуацію в Україні.

Олександра Сирського, якого призначено на посаду головкома, в Пентагоні назвали успішним командиром. Про це сказала Селеста Волландер, помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки, повідомляє Reuters.

«Ми ефективно працюватимемо з генералом Сирським, як ми робили це раніше», – сказала Селеста Волландер.

Валерія Залужного, якого називають залізним генералом, Володимир Зеленський звільнив з посади головнокомандувача ЗСУ 8 лютого. Перед цим український лідер подякував пану генералу за два роки захисту України.

Новим очільником української армії став генерал-полковник Олександр Сирський. Коментуючи нове призначення президент відзначив, що у нового головкома є успішний досвід захисту і наступу. Під командуванням Сирського було проведено Київську оборонну і Харківську визвольну операції.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *