У Польщі відповіли Лукашенку щодо провокацій західних спецслужб

Координатор польських спецслужб Томаш Сємоняк назвав «неймовірною» заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про провокації у Польщі з боку західних спецслужб. Про це координатор сказав в етері Radio ZET.

Білоруський диктатор з посиланням на оперативні дані стверджував, що польські спецслужби разом з американцями готують провокації на території Польщі. За словами Лукашенка, під час цих екстремістських дій мали постраждати мирні мешканці. Відповідальність за це було б покладено на російську та білоруську владу.

Томаш Сємоняк назвав цю інформацією нісенітницею.

«Спецслужби західних країн не діють таким чином, щоб завдати шкоди власним громадянам. Це настільки неймовірна історія, що я здивований, що навіть Лукашенко її розповідає», – сказав польський силовик.

Він припустив, що Олександр Лукашенко зробив заяву заради збільшення напруги, мобілізації свого суспільства. Та, щоб продемонструвати Кремлю, який він антипольський та антизахідний.

Водночас Томаш Сємоняк не виключає, що влада Білорусі готує гібридні дії проти Польщі. Тому польські спецслужби мають відстежувати, що відбувається у колишній республіці СРСР. За його словами, зараз Білорусь перетворилася на своєрідну глибинку Росії, де РФ розміщала свої війська.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *