Уже третій випадок: у Польщі знову висипали українську агропродукцію

З початку фермерських протестів у Польщі вже третє псують вантажі з української сільгосппродукцією. 23 лютого вандали висипали з зерновозу на колії ріпак, повідомляє пресслужба “Укрзалізниці”.

Згідно з повідомленням, інцидент стався на залізничному пункті пропуску “Дорогуськ”. Невстановлені особи вранці відкрили люки двох зерновозів та висипали на колії ріпак.

Цей вантаж мав перетнути польську територію транзитом і прямував до Німеччини, підкреслили в Укрзалізниці.

Олександр Кубраков, міністр інфраструктури заявив, що треба якнайшвидше знайти і покарати зловмисників, щоб не спонукати інших до їх наслідування.

В українському відомстві готують заяву про цей інцидент до польських правоохоронних органів.

З початку фермерських протестів у Польщі це вже третій випадок, коли продукцію українських аграріїв висипають під ноги та під колеса транспорту. 11 лютого біля КПП «Дорогуськ» страйкарі пошкодили українські вантажівки, внаслідок чого на дорогу виспипалося зерно.

20 лютого на пункті пропуску «Медика-Шегині» польські фермери висипали зерно з заблокованого ними українського вантажного потягу.

Події, що відбуваються у Польщі на спільному з Україною кордоні, не можуть вважитися нормальними, сказав президент Володимир Зеленський. За його словами через польську територію проходить лише 5% українського агроекспорту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *