Уряд Польщі спробує розблокувати кордони з Україною

Влада Польщі має намір внести прикордонні переходи, ділянки залізничних і автодоріг на кордоні з Україною до переліку об’єктів критичної інфраструктури. З такою ініціативою виступив прем’єр-міністр країни Дональд Туск, повідомляє прес-служба польського уряду.

На думку Дональда Туска, таке рішення на 100% гарантує «безперешкодний потік військової та гуманітарної допомоги до України». Він додав, що «це також передбачає новий порядок організації на кордонних пунктах, та на шляхах, що ведуть до КПП і кордонів з Україною».

Польський прем’єр також повідомив, що 28 лютого у Варшаві відбудеться зустріч урядів Польщі та України. Учасники якої обговорюватимуть низку актуальних питань польсько-українських відносин, зокрема й блокування кордону польськими фермерами.

Раніше президент України Володимир Зеленський запропонував Дональду Туску провести 24 лютого зустріч на кордоні України та Польщі за участю урядів обох держав і представників Єврокомісії для обговорення ситуації на кордоні.

З 9 лютого У Польщі на сумісному з Україною кордоні тривають протести польських фермерів. Страйкарі вимагають припинити постачання української продукції в країну без мита, що, на їхню думку, призводить до несправедливої конкуренції та банкрутства польських фермерських господарств.

В українській Держприкордонслужбі заявили, що станом на ранок 23 лютого біля КПП у Польщі, де відбувається блокування руху для вантажних транспортних засобів, стоять в чергах десь 2460 вантажівок. Найбільше – навпроти пунктів пропуску «Ягодин», «Краківець», та «Рава-Руська».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *