Президент Еквадору проти передачі військової техніки для України

Еквадор не хоче стати учасником “військового конфлікту”. І через це не передаватиме США застарілу військову техніку для ймовірної передачі Україні. Про це сказав президент цієї латиноамериканської країни Даніель Нобоа, пише CNN.

За словами президента, він був здивований публічним повідомленням США, що це озброєння використовуватиметься у «збройному конфлікті» в Україні.

«Ми не хочемо бути частиною цього», – сказав Даніель Нобоа.

Йдеться про передачу застарілої військової техніки часів СРСР. Як пише видання, раніше президент Еквадору називав її металобрухтом. Проте змінив точку зору після втручання Москви.

Це обладнання не є «металобрухтом», заявили у Федеральній службі РФ з військово-технічного співробітництва. І повідомили, що надали пропозиції, як його залишити на території Еквадору.

Данел Нобоа погодився з Росією і зазначив, що вони не займатимуться передачею військової техніки, яка може потрапити до України.

Президент Еквадору додав, що Росія – це третій за значенням торговий союзник його країни. Він також сказав, що вони не хочуть порушувати жодні міжнародні угоди.

Нагадаємо, через невирішені питання з оплатою транспортування Болгарія вже три місяці не може доставити до України сотню радянських БТР-ів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *