ЄС офіційно затвердив 13-й пакет санкцій проти Росії

Євросоюз запровадив санкції проти 106 фізичних і 88 юридичних осіб у рамках 13-го пакета санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляється на сайті установи.

Згідно з повідомленням, окрім російського військового та оборонного сектору санкції торкнуться суб’єктів в інших країнах. Санкції накладено на постачальників обладнання і причетних до постачання зброї з КНДР до Росії. А також на політиків, представників судової влади і тих, хто відповідає за незаконну депортацію та військове перевиховання українських дітей.

Активи внесених до санкційних списків фізичних осіб будуть заморожені. Громадяни та компанії Євросоюзу не мають права надавати їм фінансову допомогу. Крім того, підсанкційним особам заборонено в’їзд на територію ЄС або транзит через неї.

За рішенням ЕС, до чорного переліку потрапили 27 компаній, які безпосередньо підтримують російський ВПК в розв’язаній Росією війни проти України.

На них будуть накладені суворіші обмеження на експорт товарів і технологій подвійного використання, а також товарів і технологій, які можуть допомогти російському сектору оборони та безпеки підвищити свій технологічний рівень. Деякі з цих підприємств знаходяться в Туреччині, Сербії, Казахстані, Індії, Китаї, Таїланді та на Шрі-Ланці. Інші – це російські підприємства, які розробляють, виробляють і постачають електронні компоненти для російського військово-промислового комплексу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *