Навчання українських військових: Пентагон готовий до жорстких рішень

Пентагон поки знаходить кошти на оплату навчання українських військових у Європі та США. І готується приймати «жорсткі рішення», якщо Конгрес і далі зволікатиме з голосуванням за закон про додаткове фінансування. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» повідомила заступниця прес-секретаря Міноборони США Сабріна Сінгх.

За її словами, щоб забезпечити це навчання Пентагон використовує фінансування з різних джерел. Частина коштів надходить з програми Ініціатива сприяння безпеці України, яка передбачає довгострокову безпекову підтримку країни, що наразі відбиває російську агресію.

Окрім цього Пентагон вдається «до комбінування різних частин фінансування, що допомагає підтримувати навчання».

Сабріна Сінгх підкреслила, що бездіяльність Конгресу спонукає Міноборони США до прийняття жорстких рішень.

«Зараз момент, коли армії доведеться ухвалити кілька жорстких рішень щодо того, звідки вони братимуть гроші. Можливо, з інших програм.», – сказала речниця Пентагону.

Вона додала, що через несхвалення закону про додаткове фінансування армія США знаходиться у вразливому стані. За її словами, це як битися, коли у тебе одна рука зв’язана за спиною.

В подальшому без належного фінансування армія США понесе ще більше витрат.

Сабріна Сінгх вважає, що через зволікання з ухваленням закону у європейських союзників США виникають питання. Вони замислюються, чи будуть Штати дійсно підтримувати їх.
Речниця Пентагону впевнена, що Конгрес виконає свої обов’язки і ухвалить довгоочікуваний закон, який передбачає надання допомоги Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *