Білий дім визнав події в Авдіївці результатом затримки дій Конгресу

Білий дім. Фото: prousa.info

Президент США Джо Байден після розмови телефоном з Зеленським визнав, що до виходу ЗСУ з Авдіївки причетний Конгрес, який досі не схвалив пакет допомоги для України. Про це повідомляє видання RFI.

У рамках Мюнхенської конференції, яка відбувається 16-18 лютого, президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з американським очільником Джо Байденом. Лідери обговорили ситуацію на фронті та військову підтримку.

Джо Байден розповів, що повідомив Зеленському про впевненість спрямування коштів .до України. Він заявив, що боротиметься за необхідні боєприпаси, оскільки нова відмова буде абсолютно абсурдна та неетична. І немає впевненості, що РФ не захопить ще одне місто без допомоги США.

У заяві Білого дому йдеться, що українським воїнам довелося вийти з Авдіївки через недостачу боєприпасів, що прямо пов’язано з бездіяльністю Конгресу.

Після розмови голова української держави у своєму телеграмі написав, що «радий розраховувати на повну підтримку американського президента. Віримо й у мудре рішення Конгресу США».

Нагадаємо, на спільній конференції Володимира Зеленського та Камали Гарріс, віцепрезидентка США, вона наголосила, що Білий дім має лише один план – надати Силам оборони усю потрібну зброю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *