Кульмінація спецопераціі «Майдан-3» буде навесні, – розвідка

Навесні цього року Україну очікує кульмінація найскладнішою та найдорожчої російської спецоперації «Майдан-3». Її мета – налаштувати в Україні всіх проти всіх і завдяки цьому завдати їй нищівної поразки, попереджають у Комітеті з питань розвідки при Президентові України.

За даними українських розвідників, росіяни проводитимуть підривну діяльність як в середині України, так і за її межами.

В Україні, перш за все, ворог намагатиметься піддати сумніву легітимність владних рішень, прийнятих після 20 травня, коли спливає термін повноважень президента Володимира Зеленьского.

Окрім цього росіяни прикладуть чимало зусиль, щоб посіяти панічні настрої серед населення, посварити цивільних та військових, представників влади та пересічних громадян.

Як попереджають у Комітеті з питань розвідки, основні напрямки та цілі ворога такі:

  • Зрив української мобілізації.
  • Поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу.
  • Створення та розповсюдження фейків про «втому від України» серед наших партнерів і союзників у світі.

«Глобальна міжнародна ціль росіян – зменшити підтримку нашої країни з боку проукраїнської коаліції у світі», – кажуть у розвідці.

Майдан 3: скільки коштів виділила РФ

«Майдан-3» – є найдорожчою у історії російських спецслужб. На її проведення, як встановили українські розвідники, росіяни витратять космічну  суму – 1,5 млрд доларів. З них 250 млн доларів було витрачено протягом листопада минулого року на просування у Telegram тез, що мають на меті розхитати ситуацію всередині країни. Досягти цієї мети, за задумом Росії, вдасться у перший половині червня.

І тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військової поразки на сході.

«В цьому і є ключова ідея їхньої операції», – застерігають розвідники.

Вони впевнені, що це дуже серйозний виклик для України, яка на третій рік з початку широкомасштабної війни опинилися перед загрозою втрати державності.

Відзначимо, що термін повноважень президента Володимира Зеленського спливає 20 травня 2024 року. Згідно з Конституцією України, 31 березня 2024 року мали б відбутися чергові вибори президента. Проте законодавство України не передбачає можливість виборів під час війни. У бюджет України на 2024 рок також не закладено кошти на організацію та проведення цього заходу.

Вирішити дилему може Конституційний Суд України. Як повідомляє Дзеркало тижня, в Офісі президента України до цієї інституції підготували відповідне звернення.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *