ЄС у березні надасть Україні 4,5 млрд євро макрофінансової підтримки

Прапор ЄС. Фото: ukr.net

Україна отримає від Європейського Союзу перший транш макрофінансової підтримки у розмірі 4,5 млрд євро вже у березні. Це стане значним кроком у підтримці економіки країни в умовах геополітичних викликів. Програма Ukraine Facility, яка передбачає цей пакет допомоги, отримала затвердження від Європейської ради.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко підкреслила значущість цього кроку, називаючи його “потужним сигналом” співпраці з Європейським союзом. Передбачається, що фінансова допомога буде надаватися за виконання певних реформ, що визначені у плані, та за певних критеріїв, які мають виконуватися кожен квартал.

Ця підтримка стане важливим стимулом для України в реалізації необхідних реформ і підтримці стабільності економіки. Необхідно врахувати, що програма макрофінансової допомоги розрахована на чотири роки, що дасть можливість Україні планувати свої дії на довгострокову перспективу.

Подолання опозиції з боку Угорщини та досягнення узгодженості щодо цієї допомоги свідчить про солідарність країн Європейського союзу та їх готовність підтримати Україну в складну історичну хвилю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *