Макрон вирішив відкласти приїзд до України, – ЗМІ

Емманюель Макрон. Фото: AP

Французький президент Емманюель Макрон вирішив відкласти заплановий приїзд до України. Про це повідомляє видання Challenges.

Візит Макрона планувався на 13-14 лютого, проте політик не приїде до України. Єлисейський палац виправдовує таке рішення безпековою ситуацією, проте це викликало чимало запитань як і у французьких посадовців, так і українських дипломатів.

Одночасно з Макроном свою поїздку також скасувала ділова рада Medef International. За інформацією видання, президент мав відвідати Одесу, після вирушити до столиці.

Планувалося оголошення фонду для відновлення України, з фінансуванням 200 млн євро. Крім того, мали б посилити допомогу від Франції, оскільки розроблено новий пакет спільно з партнерами.

Нагадаємо, напередодні французький глава держави оголосив про плани приїхати до України. Однією з метою яких окреслив завершення двосторонньої угоди про «гарантії безпеки», текст якої вже на фінальній стадії.  Також вчора, 10 лютого, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Макроном, де обговорив термінові потреби ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *