Прем’єр Словаччини вважає, що Україні треба віддати частину територій

Роберт Фіцо. Фото: Getty Images

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україні треба віддати частину територій Росії, щоб покласти кінець війні. Про це повідомляє Politico.

“Має бути якийсь компроміс. Вони очікують, що росіяни залишать Крим, Донбас та Луганськ? Це нереально”, — наголосив він в інтерв’ю словацькому громадському телеканалу RTVS.

Крім того, Фіцо в черговий раз публічно підтвердив свою незгоду із членством України в НАТО. Заява пролунала перед запланованою у середу зустріччю між словацьким лідером та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. За словами словацького політика, вступ України в НАТО стане плацдармом для Третьої світової війни.

“Я скажу йому, що я проти членства України в НАТО і накладу на це вето”, — сказав Фіцо, маючи на увазі Шмигаля. 

Роберт Фіцо також додав, що вважає Україну — однією з найкорумпованіших країн світу та залежною від США. Саме тому, при зустрічі він збирається заявити Шмигалю, що Україна не отримає військової підтримки від уряду Словаччини.

“Україна не є незалежною і суверенною країною”, — продовжив Фіцо, — “вона перебуває під повним впливом та контролем Сполучених Штатів. Я підтверджу, що він (Денис Шмигаль, – ред.) не отримає жодної зброї”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *