У РФ бракує лікарів через війну, – британська розвідка

Медики. Фото: pexels

Через розпочату війну в Україні, Росія страждає від недостачі медичних працівників. Про це повідомляє розвідка Великої Британії у щоденному огляді від Міноборони.

За розвідувальними даними, які отримало Міністерство є ознаки нестачі медичного персоналу в Росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Після розгорнутої мобілізації у вересні 2022 року медиків просили не виїжджати з країни, проте 2% все ж покинули державу задля ухилення від мобілізації.  Крім того близько 3000 людей з медичної галузі мобілізували для потреб фронту та лікування поранених.

У листопаді минулого року російський МОЗ у своїй заяві повідомляв нестачу більш ніж 26 тисяч лікарів та майже 60 тисяч персоналу. За цьогорічною січневою оцінкою кількість медичного персоналу скоротилася на 7500 тисяч, пояснюючи низькою зарплатою та ненормованим робочим днем.

На думку розвідки Британії, постійна підтримка війни проти України критично нищить цивільні сфери країни, які обслуговують громадян. Це доволі ресурсний тягар для економіки РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *