До України приїхав директор МАГАТЕ

Зустріч в Києві. Фото: пост у мережі Х.

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі приїхав в Україну. Про він написав на своїй сторінці у мережі Х.

У вівторок, 6 лютого, до Києва навідався директор Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі. Він планує відвідати Запорізьку атомну електростанцію, яка досі окупована росіянами.

Перед від’їздом до ЗАЕС Гроссі зустрівся з міністром енергетики Германом Галущенко, головами Держатомврегулювання Коріковим та Енергоатому Котіним, де обговорили тези щодо українських АЕС.

Директор МАГАТЕ підкреслив, що працівники організації, які перебувають на усіх об’єктах незмінно підтримують безпеку та захищають системи.

Востаннє Гросі приїжджав в Україні у на початку літа 2023 року. За словами Галущенка, візит пов’язаний з ускладнення ситуації на ЗАЕС. Тривалий час російські військові не допускали працівників МАГАТЕ до реакторів. Після організація 19 січня зробила заяву про повторне встановлення росіянами протипіхотних мін у буферній зоні електростанції.

На ЗАЕС планують провести чергову ротацію експертів агентства, а після Рафаель Гроссі поїде до Москви задля обговорення безпекового питання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *