Наслідки атак українських дронів: Росія зупиняє експорт бензину

З 1 березня Росія припинить поставки бензину за кордон. Таке рішення російський уряд прийняв після призупинення роботи нафтопереробних заводів, постраждалих від ударів українських дронів, повідомляє “Радіо Свобода”.

Заборона триватиме шість місяців, повідомив журналістам представник заступника прем’єр-міністра Росії Олександра Новака. Метою заходу є збереження цін на паливо в період підвищеного попиту при зменшенні виробництва.

Повідомляється, що російські НПЗ через західні санкції не здатні оперативно усунути наслідки аварій.

Вказаним рішенням влада Росії також зобов’язує нафтопереробні підприємства країни продавати на біржі свого дизельного палива. Зараз діють зобов’язання на продаж 12,5%.

Чотири російські НПЗ, розташовані в різних регіонах, зазнали пошкоджень від українських дронів у січні-лютому. Вибухали та горіли нафтопереробні підприємства в Туапсе, Волгограді, у місті Усть-Луга Ленінградської області та у Краснодарському краї. Аварія з найбільш серйозними наслідками сталася на Нижегородському заводі.

Як повідомляє видання, в результаті цих атак випуск бензину у РФ зменшився майже на 2%.

З початку цього року ціни на бензин АІ-92 і АІ-95 та дизель у РФ невпинно ростуть. За інформацією РБК, збільшення вартості палива складає 8-23%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *