Сенат США проголосував за розгляд допомоги Україні

Сенат США знайшов необхідну кількість голосів, яка не дозволить поховати законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. 8 лютого американські законодавці проголосували за розгляд цього документа, повідомляє “Голос Америки”.

Вкрай необхідне для України рішення підтримали 67 сенаторів, при необхідних 60.

“Це хороший перший крок”, – так прокоментував роботу колег лідер більшості, представник демократів від Нью-Йорка Чак Шумер.

Щоб законопроєкт потрапив на підпис президенту Джо Байдену, за нього повинна проголосувати верхня палата Конгресу США. Після чого документ буде передано на розгляд Палати представників, де більшість зберігають республіканці.

За інформацією видання, поки що невідомо, коли американські парламентарі перейдуть до остаточного ухвалення законопроєкту.

7 лютого Сенату не вистачило голосів для підтримки законопроєкту про виділення союзникам США додаткового фінансування у розмірі 106 млрд доларів. Із них 61 млрд доларів має піти на військову допомогу Україні.

Ініціатор законопроєкту, президент Джо Байден розкритикував Сенат за зрив голосування і звинуватив у цьому свого політичного опонента Дональда Трампа. За словами лідера демократів, Дональд Трамп залякує своїх однопартійців-республіканців, примушуючи їх блокувати допомогу Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *