Трамп виступив проти виділення міжнародної допомоги від США

Дональд Трамп. Фото: AP Photo

Експрезидент Дональд Трамп виступив на мітингу з заявою проти виділення міжнародної допомоги від США, зокрема й Україні. Про це повідомляє видання The Hill.

У суботу, 10 лютого, у  штаті Південна Кароліна відбувся мітинг, де колишній президент США Трамп висловив думки проти виділення коштів іноземним державам. Він зазначив, що Сенат планує виділення 100 млрд доларів трьом державам.

«Навіщо ми це робимо? Якщо ви це зробите, то дайте  не 100 мільярдів доларів, а як позику», – наголосив він.

Дональд Трамп визнав, що здійснив масштабну перемогу, оскільки республіканці відхилили катастрофічний проєкт закону про безпеку кордонів. Через тиск експрезидента документ про допомогу знову під загрозою і досі неможливо передбачити, чи проведе спікер Палати представників Майк Джонсон за нього голосування.

На думку Трампа, немає ніяких зобов’язань надавати кошти просто, без надії на їх повернення. Тобто він пропонує структурувати це як позику.

Нагадаємо, законопроєкт про національну безпеку включає виділення 60 млрд доларів на військову підтримку України, ще 14 млрд на безпеку Ізраїлю та майже 5 млрд на допомогу Тайваню.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *