Генштаб Естонії прогнозує вплив виборів в РФ на фронт – ERR

Тармо Кундла. Фото: ERR

У березні в Росії заплановані вибори президента, на думку естонського Генштабу це змінить ситуацію на фронті. Про це повідомляє видання ERR.

Полковник Тармо Кундла, який очолює оперативний відділ Генштабу Естонії заявив, що майбутні президентські вибори у РФ вплинуть на обидві сторони воєнної боротьби. На його думку, Росія досі намагається перемагати тактично, хоч і доволі непомітно, а Україна в той час просуває свої війська всередину російської армії, шляхом знищуючи стратегічно важливі об’єкти.

За його словами, наразі найпотужніші бої тривають в Донецькій області, у районі Авдіївки та Бахмуту. Там критична ситуація, проте українські військові тримають оборону. На Запорізькому та Херсонському напрямках РФ не діє потужно, оскільки зазнала невдач. Очільник прогнозує активність на кордоні з Харківською областю, щоб ЗСУ перекинули війська з важких точок.

Загалом оперативно-тактичні цілі РФ залишаються нереалізованими, а Україна продовжує боротьбу. Кундла говорить, що ініціатива на фронті все ж у руках РФ, проте значних досягнень немає, лиш маленькі зворушення. Він вважає, що нещодавня заміна головнокомандувача ЗСУ на Олександра Сирського не принесе змін на фронті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *