Глава МЗС Польщі: У випадку перемоги Путіна, він змусить воювати українців за РФ

Радослав Сікорський. Фото: Укрінформ

Радослав Сікорський, який очолює міністерство закордонних справ Польщі заявив, що у разі перемоги Путіна у війні, він змусить воювати українців на боці Росії. Про це він говорив в інтерв’ю з виданням Der Spiegel.

У відповідь на запитання про ймовірний напад диктатора РФ на Польщу, міністр Сікорський зауважив, що Путін хоче залишити слід в історії і стати сучасним Петром Першим.

Водночас він додав, що у разі поразки України у війні, Путін знищить все на своєму шляху і додатково мобілізує українців. Це збільшить чисельність росгвардії, а також стане базою для нових нападів на інші країни.

«І тоді стримування чи перемога над ним обійдеться нам набагато дорожче, ніж допомога Україні зараз», – сказав Сікорський.

За його словами, президент Росії діє за схемою Радянського союзу. СРСР не витримав, оскільки розпочав гонку озброєння з Заходом, теж саме робить Путін, проте йому не перемоги.

Розмовляючи про боротьбу України, він підкреслив, що сприймає ситуацію по-особливому. У 1980-х роках він був репортером в Афганістані та бачив поразку СРСР там на власні очі. Наразі він вважає, що Україна має значно більший військовий потенціал порівняно з тодішніми афганцями, особливо з підтримкою партнерів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *