Освіта в РФ стає орієнтованою на військову сферу, – британська розвідка

Вища школа економіки у Москві. Фото: Linkedin

Британська розвідка заявила про створення окремого інституту військового спрямування в Росії. Про це пише Міноборони Великої Британії у щоденному огляді.

Цього року у лютому на базі Вищої школи економіки в Москві (ВШЕ), РФ створила Інститут військової економіки та стратегії. Сергій Караганов, який відомий як російський політолог та прихильник жорсткої лінії, став його засновником.

Повідомляється, що керівником інституції став  адмірал Сергій Авакьянц, який раніше командував Тихоокеанським флотом. Серед його заяв були і слова про перебування Росії у тривалій конфронтації зі Заходом.

За офіційними даними, метою даного Інституту буде вивчення політики та економіки, а саме – дослідження військово-промислових комплексів держав. Ще одним завданням вбачають зосередження на ролі ядерного озброєння.

Такі рішення сприяють підвищенню мілітаризації освіти, оскільки освітня сфера тісно взаємодіятиме з оборонним сектором. Співробітниками установи будуть набрані з факультетів ВШЕ.

Нагадаємо, вчора в огляді розвідки Міноборони Британії повідомило, що через розпочату війну в Україні наразі Росії бракує медичного персоналу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *