Вірменія не підтримує Росію у війні з Україною, – Пашинян

Вірменія не розглядає питання членства в НАТО і водночас розмірковує над тим, щоб залишити військовий союз під головуванням РФ (ОДКБ). Про військові альянси та відносини з партнерами, розповів в інтерв’ю глава вірменського уряду Нікол Пашинян, пише Reuters.

Прем’єр-міністр Вірменії, заявив, що його держава не підтримує Росію в конфлікті з Україною. Він також наголосив, що військова співпраця не має на меті протидіяти жодній країні.

«Але я також хочу вам сказати, що зі США, Францією чи іншими партнерами наша співпраця у сфері безпеки не спрямована проти іншого нашого партнера в секторі безпеки», – сказав Нікол Пашинян.

Він наголосив, що Вірменія розглядає питання про те, чи залишатися в очолюваній Росією Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). За словами Пашиняна, його держава не може покладатися на Росію у забезпеченні своїх оборонних потреб, оскільки не отримала від Москви необхідної допомоги.

Водночас Єреван, за його словами, не має наміру розглядати питання членства в НАТО, яке підтвердила Україна, а Росія визнала неприйнятним.

Що стосується перспектив укладення довготривалої мирної угоди з Азербайджаном, Нікол Пашинян сказав, що “основні засади” угоди були сформовані минулого року. Тоді сторони “були дуже близько до підписання кінцевого тексту угоди”. Однак президент Азербайджану Ільхам Алієв, який був переобраний 4 лютого 2024 року з великою перевагою, висунув нові вимоги, заявивши, що його сили не залишать прикордонні території.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *