Довіра до Зеленського знизилася після відставки Залужного, – опитування

Володимир Зеленський. Фото: ОП

Після повідомлення про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного недовіра до президента Зеленського знизилася до 60%. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

У період до відставки головкома з 5 по 8 лютого було проведено 874 інтерв’ю, пізніше після новини про звільнення 9-10 лютого опитали ще 328 осіб. Одразу після оприлюдненого рішення довіра до президента знизилася з 64% до 60%.

До слова, у лютому 2022 року до початку великої війни довіра до Володимира Зеленського становила 37%, після стрімко зросла до 90%(згідно з травнем 2022 року). Пізніше до грудня 2023 року рейтинг впав ще на 13 пунктів і став 77%. За період нового року позначка знизилася до 65%.

Що відомо про опитування КМІС

Інститут провів опитування «Омнібус». Використали метод телефонного інтерв’ю за допомогою комп’ютера на основі випадкового генерування телефонних номерів. Розмова велася лише з повнолітніми та громадянами, які проживають на території України, без врахування тих, які тимчасово не контролює уряд. Загалом опитано 1202 респонденти з усіх регіонів, крім АР Крим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *