Байден домовлятиметься з лідерами Конгресу про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запросив на зустріч ключових політиків Конгресу. З метою знайти шлях до прийняття законопроєкту, який передбачає надання Україні військової допомоги та уникнення припинення роботи уряду. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, у зустрічі братимуть участь спікер Палати представників Майк Джонсон, голова більшості в Сенаті Чак Шумер, голова меншості в Сенаті Мітч Макконнелл, та голова меншості в Палаті представників Хакім Джефріс.

Американський лідер говоритиме про необхідність невідкладного схвалення Конгресом законопроекту про нацбезпеку і функціонування державних органів, який має підтримку обох партій.

Радник президента США Джейк Саліван наголошував, якщо Джонсон винесе пакет на голосування, документ може отримати таку ж підтримку в Палаті представників, як і одноголосне схвалення у Сенаті.

«Але це питання є особливо складним для Джонсона, чиє крихке становище спікера може опинитися під загрозою, якщо він наполягатиме на наданні допомоги Україні.», – пише Bloomberg.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для FOX News закликав Конгрес виявити прагматичність і нарешті проголосувати за закон, яким передбачено надання допомоги Україні у 61 млдрд доларів. За словами Зеленського, якщо рішення буде ухвалене зараз, то його ціна буде меншою, ніж в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *