У Пентагоні натякнули на ризик повторення Авдіївки

Військово-політичне керівництво України може опинитися перед складним вибором, які міста залишити під своїм контролем, якщо найближчим часом не отримає допомогу від США. Про це заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу 20 лютого.

На питання журналіста, які ще міста можуть бути під загрозою падіння після Авдіївки, чиновниця зауважила, що в Авдіївці було стратегічне відведення. Так рішення, за її словами, українці прийняли, щоб зберегти власну артилерію та боєприпаси. Такий випадок може стати не поодиноким, якщо Конгрес терміново не розгляне пакет про військову допомогу Україні.

«Ми не зможемо надати ці критичні пакети допомоги, і Україні доведеться робити вибір і приймати рішення про те, які міста вона може утримувати з тим, що має, і тим, що можуть постачати партнери», – сказала Сабріна Сингх.

Які саме міста можуть розділити долю Авдіївки, речниця Пентагону не уточнила, додавши, що про це краще спитати українців. Однак вони навряд чи поділяться своїми планами.

Сабріна Сінгх також закликала Конгрес виконувати свою роботу.

Вона підкреслила, що після повернення Палати представників з канікул 28 лютого залишиться лише три законодавчі дні до того, як у деяких федеральних агентств закінчиться фінансування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *