Угорщина намагалися зняти санкції з трьох росіян, – ЗМІ

Угорщина зазнала невдачі, намагаючись викреслити з санкційних списків ЄС трьох російських олігархів. Про це повідомив редактор «Радіо Свобода» з питань Європи Рікард Джозвяк у соцмережі Х (Twitter).

За його інформацією, представник Угорщини рятував росіян від «корисних санкцій» під час процедури узгодження послами ЄС 13-го пакету.

«Окремо посли ЄС також домовилися про продовження санкцій проти понад 1900 російських фізосбі та компаній ще на 6 місяців. Угорщина хотіла виключити зі списку Усманова, Кантора та Мазепіна-молодшого (як завжди), але знову зазнали невдачі», – написав Рікард Джозвяк.

За даними opensanctions, Алішер Усманов має особливо тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним. 70-річний бізнесмен займається залізною рудою та сталлю, медіа та інтернет-компаніями. Він також взяв під контроль видавництво «Коммерсант». Алішер Усманов намагався через суд ЄС зняти введені відносно нього та його бізнес-імперії обмеження, але програв справу.

В’ячеслав Кантор, за даними opensanctions, є мажоритарним акціонером “Акрона” – одного з найбільших виробників добрив у Росії.

24-річний Микита Мазепін – син власника та колишнього гендиректора АТ «ОХК «Уралхім» Дмитра Мазепіна. «Уралхім» спеціалізується на виготовленні хімічної продукції, у тому числі мінеральних добрив та аміачної селітри. Як повідомляє opensanctions, Мазепін-молодший до березня 2022 року був гонщиком команди Haas F1 Team, яку спонсорує «Уралхім».

Нагадаємо, 21 лютого посли ЄС погодили 13-ий пакет антиросійських санкцій. Після письмової процедури пакет буде офіційно узгоджено до 24 лютого 2024 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *