Посли Євросоюзу підтримали 13-ий пакет санкцій проти Росії

Європейський Союз 21 лютого узгодив 13-ий пакет з антиросійськими санкціями – один з найщиріших за всю історію ЄС. Про це повідомляється на сторінці Бельгії у Х (Twitter), що наразі головує у Євросоюзі.

Згідно з повідомленням, пакет обмежувальних заходів посли ЄС погодили в принципі. Йому ще необхідно пройти письмову процедуру. Офіційно 13-ий пакет затвердять у другу річницю початку широкомасштабної війни РФ проти України – 24 лютого.

Новий пакет, як повідомляє Reuters, включає до чорного списку майже 200 осіб та компаній. Проте не вводить жодних нових обмежень на окремі галузі.

Таким чином країнам ЄС вдалося подолати спротив Угорщини, представники якої традиційно блокують введення обмежувальних заходів відносно РФ.

Попереду Росію чекають нові сюрпризи, які навряд чи її потішать. За інформацією очільниці уряду Латвії Евіки Сіліні, Євросюз ЄС готує ще один пакет санкцій, який скоро буде оголошений.

Раніше повідомлялось, що ЄС планував внести до чорного списку майже 200 фізичних та юридичних осіб із Росії, Китаю та інших країн. У переліку – три китайські фірми, зайняті у технологічному секторі та у сфері електроніки. Це перший випадок, коли компанії з Китаю потрапляють під обмежувальні заходи з боку европейців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *