Зустріч Єрмака і Сіярто: очільник ОП підбив підсумки розмови

Андрій Єрмак. Фото: president.gov.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна зробила значні кроки, щоб підготуватися до зустрічі між президентом Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Після перемовин із очільником угорського МЗС Петером Сіярто очільник ОП наголосив, що обидві сторони чітко висловили зацікавленість у проведенні зустрічі на високому рівні. Сьогодні Україна зробила значний крок у напрямку вирішення цього питання.

Підготовка до зустрічі розпочалася ще наприкінці грудня, коли премʼєр-міністр Угорщини прийняв запрошення від президента Зеленського на двосторонню зустріч. Очікується, що такий діалог матиме велике значення для регіональної стабільності та співпраці.

Зеленський висловив надію, що зустрічі з Орбаном відкриє нову сторінку у відносинах України та Угорщини. На відміну від деяких попередньої інформації, він наголосив, що обговорення з угорським лідером не стосуватимуться питань врегулювання війни з Росією чи діалогу з російським президентом Володимиром Путіним.

Підготовку до зустрічі також підтримує українська віцепрем’єр-міністерка Ольга Стефанішина, яка розкрила, що візит Сіярто до Ужгорода пов’язаний з підготовкою до майбутньої поїздки премʼєр-міністра Віктора Орбана в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *