В Австрії попередили про “спіраль ескалації” на війні в Україні

Про можливість неконтрольованого розвитку подій на війні в Україні і про важливість заходів для попередження третьої світової повідомив канцлер Австрії Карл Нехаммер. Він також вважає за необхідне активніше залучати до встановлення миру в Україні Китай та Індію, повідомляє Der Standart.

Як пише видання, Карл Нехаммер попередив про неконтрольовану «спіраль ескалації» у війні в Україні.

«Щоб запобігти третій світовій війні, важливо бути пильними, оскільки можна спіткнутися у війні», – цитує австрійське видання очільника свого уряду.

Канцлер вважає, що для припинення «конфлікту» в Україні «потрібні нові рішення». Для пошуку мирного рішення, на його думку, Захід повинен залучити Китай та Індію. З цими країнами треба говорити як з рівними, впевнений Карл Нехаммер.

Він підкреслив, що на війні з Україною Кремль опинився у глухому куті, бо не досяг жодних цілей. Скоріш, навпаки, бо раніше нейтральні Швеція та Фінляндія увійдуть до НАТО. Інші учасники Альянсу стали активніше фінансувати військово-оборонні потреби, як того вимагали США.

Водночас він позитивно оцінив нейтральну позицію Австрії, зауваживши, що така позиція приносить їм більше користі.

Видання нагадує, що раніше очільник австрійського уряду казав, що завершення війни в Україні знаходиться у руках Володимира Путіна.

Раніше президент України Володимир Зеленський назвав російського диктатора головною загрозою для світу. За словами Зеленського, Путін намагатиметься знищити НАТО, і «коли світ це зрозуміє, війна закінчиться».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *