ЄС має 100 батарей Patriot, але не може 7 надати Україні, – Боррель

Жозеп Боррель. Фото: unian.ua

Євросоюз має можливості забезпечити належний захист України від російських ракетних та бомбових ударів. Але робить недостатньо у цьому напрямку. Про це сказав верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель під час виступу на форумі Nueva Economia Forum за участі глав Міноборони та МЗС країн ЕС.

Чиновник відзначив, що ситуація в Україні, проти якої Росія веде жорстоку війну на виснаження, є вкрай складною. Потужна російська військова машина працює на повних обертах, руйнуючи все, до чого здатна дотягнутися.

Жозеп Боррель закликав присутніх міністрів та дипломатів збільшити можливості протиповітряної оборони України. Це важливо, щоб українці могли «зупиняти російські ракети і їхні планерні бомби, які руйнують міську інфраструктуру».

Він додав, що армії країн Євросоюзу мають 100 батарей Patriot, а Україні для захисту необхідно сім з них.

«І все ж таки ми не можемо надати ті сім, про які вони відчайдушно просять», – сказав Жозеп Боррель.

На його переконання, розв’язана Росією війна проти України загрожує всьому європейському континенту. Боррель попередив, що дестабілізуючу діяльність росіян європейці зможуть побачити під час виборів, що відбудуться в ЄС влітку цього року. Чиновник також додав, що перспектива високоінтенсивної війни в Європі вже не є фантастикою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *