США принципово хочуть перемоги України у війні, – Держдеп

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото: скриншот / U.S. Department of State

США дотримаються позиції, що у розв’язаній Росією війні має виграти Україна, а агресор – програти. Про це сказав представник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу 20 травня.

Так посадовець прокоментував критику щодо нечітких формулювань цілей у війні з боку Вашингтона.

«Ми принципово хочемо, щоб Україна виграла цю війну», – сказав Метью Міллер.

На його переконання, одним з підтверджень конкретних намірів США відносно фіналу війни в Україні є виділення Києву мільярдів доларів допомоги у секторі безпеки.

Міллер також нагадав, що раніше держсекретар США Ентоні Блінкен висловився про чітке бачення поразки, яку на себе накликала Москва, розпочавши війну проти  України.

Представник Держдепу додав, що позиція Вашингтону щодо використання американської зброї для ударів по Росії залишається незмінною.

Відзначимо, що під час візиту до Києва 15 квітня цього року Ентоні Блінкен заявив, що Україна має сама вирішувати, як їй використовувати надану партнерами зброю.

Водночас у міноборони США, за словами речниці відомства Сабріни Сінгх, впевнені, що американську зброю ЗСУ мають застосовувати для ударів лише в межах української території.

Очільник Пентагону Ллойд Остін під час засідання у форматі «Рамштайн» 20 травня сказав, що з початку широкомасштабної війни партнери пообіцяли Києву військової підтримки на 95 млрд доларів. Коли Україна отримає обіцяне, міністр не уточнив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *