У Швейцарії сказали, коли РФ може взяти участь у переговорах про мир

Для укладання угоди про мир необхідно, щоб обидві сторони перебували за столом переговорів. Проте Росію на саміт у Швейцарії, що розпочнеться на наступному тижні, не запросили. Про це сказала президентка країни Віола Амхерд в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Вона пояснила, що конференція у Швейцарії стане лише початком подальших переговорів для припинення розв’язаної Росією війни в Україні.

Президентка зауважила, що представників РФ на заході не буде. А будь-які угоди можна укласти лише за участі обох сторін.

«Для нас зрозуміло, що ми не підпишемо мирну угоду в кінці конференції», — сказала Віола Амхерд.

Вона також додала, що Росія може взяти участь у можливому наступному саміті миру.

Участь у мирній конференції у Швейцарії 15-16 червня, за словами Сергія Никифорова, прессекретаря президента України, підтвердили 107 держав та міжнародних організацій.

Офіційно відмовився брати участь у саміті Китай, який просуває власні ініціативи з розв’язання «української кризи». За саботаж Пекіну дорікнув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він переконаний, що це відповідає попередній поведінці китайської влади. Вона, як вважає генсек Альянсу, є одним з найбільших прихильників війни Росії проти України. Разом з цим має намір зберегти добрі відносини з європейськими учасниками НАТО. За словами Столтенберга, КНР не може мате і те і інше одночасно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *