Президент Трамп може за день закінчити війну в Україні, – Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Дональд Трамп – єдиний, хто може припинити війну в Україні в один день, якщо отримає перемогу на виборах президента США восени цього року. Це він сказав у інтерв’ю для Polskie Radio під час свого візиту в Руанду 7 лютого, повідомляє Polskie Radio.

За досвідом польського лідера, його американський колега завжди виконував надані обіцянки.

“Виходячи з мого особистого досвіду як президента, який працював з президентом Трампом, я можу сказати: те, що він мені обіцяв, було виконано. Тому якщо я отримував якусь обіцянку від Трампа, якщо він мені щось обіцяв, то це було виконано”, – сказав Анджей Дуда.

Навесні 2023 року Дональд Трамп обіцяв своїм прихильникам “покласти край війні Росії з Україною за одну добу”, якщо восени наступного року його оберуть президентом. Він також заявив, що дав би Росії право анексувати частку українських земель, щоб «уникнути війни».

На такі висловлювання, президент України Володимир Зеленський запропонував Трампу відвідати Україну. Він сказав, що за 24 хвилини він доведе лідеру республіканців безглуздість угод з російським тираном. Але Трамп відмовився від запрошення, мовляв через небажання «створювати конфлікт інтересів».

Раніше президент Польщі Анджей Дуда висловив сумнів, що Україна зможе повернути Крим. Посол України у Польщі Василь Зварич наголосив, що звільнення українського півострова від російської окупації – «наше спільне з демократичним світом завдання і місія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *